Країна творчості JURAMAX
JURAMAX - найбільша творча мережа
талановитих українців у всьому світі.
Інші статті автора
Переглянули 56
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
Everdreamer
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
luckiest_guy
Lican
Lican
Lican
Lican
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
V_Shevchuk
Diana
Diana
0
Стаття
Відгомін "Ночі гніву" у Львові
Відгомін "Ночі гніву" у Львові
От їдеш по місту у справах, слухаєш улюблену музику і зацікавлено спостерігаєш за життям з вікна. Проїжджаєш сотні різноманітних споруд - бутіки і секонд хенди, магазини техніки і книжкові магазини, супермаркети і ринки - але коли погляд падає на відділки, міністерства і інші споруди управління, в пам'яті зразу ж крутяться усі події, які почалися в листопаді минулого року.

Ще зовсім недавно влада разом з міліцією перейшла всі можливі межі адекватності і здорового глузду і принесла у країну ненависть, смуток, сльози і смерть. Тоді народ сказав своє тверде і непорушне слово - "Зека геть!" І його не стало, він накивав п'ятами, як останнє сцикливе бидло, ще й до того всього маючи наглість далі стверджувати, що він залишається легітимним президентом. Люди нарешті відчули себе господарями на своїй землі.

Як же ж ясно тоді горіли-палали відділки міліції, ОДА, офіси різних партій тощо. Минуло всього кілька місяців, і зараз ти проїжджаєш ці будівлі, згадуєш, як полум'я від коктейлів Молотова освічувало нічну темряву. Неважливо, чи ти це бачив на власні очі, чи у новинах, чи ти був "за", чи "проти". Відбулось те, що рано чи пізно мало відбутись.

Останнім часом ось так просто їхати собі по місту у справах і слухати улюблену музику стало особливо небезпечно. Міліція щось занадто швидко забула, як лічені місяці тому вона стояла перед людьми на колінах, з опущеними головами і зі здертими погонами; як врешті-решт вбивала мирних жителів України. Народ не витримував такого знущання і сказав своє слово, і розмова ця була короткою, проте гарячою :)

Зараз незалежних активістів намагаються всіма способами знищити. Згадаймо львівського фотографа Олега Панаса, якого забрали просто посеред вулиці на очах у десятків людей, і ніхто не заступився за нього. Згадаймо тепер кримських політв'язнів, яким шиють справи по тероризму. І зараз теж ніхто нічого не може вдіяти. Влада, як завжди, мовчить. Активістам погрожують фізичною розправою, насилають безпідставні обшуки з великою ймовірністю, що те, що міліція нібито шукає, вона не знайде і в неї залишається тільки один вихід - підкинути, сфальсифікувати, оббрехати і в кінцевому результаті посадити за ґрати невигідних їм людей.

Сумно визнавати, але Майдан мало що змінив і самої революції не відбулось. Свавілля влади і правоохоронних органів продовжується, і страшно подумати, що може статися завтра. Ми вже звикли до того, що кожного дня гинуть люди. Так не можна! Бо завтра можуть прийти за вашими рідними чи друзями, а ви сприймете це як належне. Якщо у міліції така коротка пам'ять, то народ нагадає, хто тут господар.

З пригнобленими проти гнобителів - завжди!
(с) Ольга Гірняк
13 лип 2014 о 09:43
Стаття сподобалась, тільки із словами "революції не відбулось" погодитись не можу. Плоди революції ще зарано збирати. Не все одразу. Країна змінюється і ми змінились. Революція це впершу чергу зміна у нас самих. А вже з цього починається країна..
15 лип 2014 о 07:34
eFJey, Дякую. Можливо, я висловилась трохи не так, як би воно мало бути. Революція ніби і відбулась, але ми знову стаємо на ті самі граблі, обираючи нових олігархів, які будуть сидіти в нас на шиї. Правильно ти кажеш, ми змінились і ця зміна - в нас самих. Тепер, коли люди усвідомили, якою великою силою вони є, надіюсь, що стане легше контролювати політиків. Адже при першому ж грішку вони можуть так само піти, як і Янукович.
16 лип 2014 о 09:42
Країна рукоділля
Метелики ))), метелик, тварини, декор інтер'єру, рукоділля, ручна робота
Метелики )))
Masik
Masik
Рукоділля
, квіти, бісер, кольє, плетіння, біжутерія, рукоділля, ручна робота
Olja
Olja
Рукоділля
Колечко, перстень, прапор, прапор Великобританії, полімерна глина, біжутерія, рукоділля, ручна робота
Колечко
Masik
Masik
Рукоділля
Країна фотографів
, жаба, тварини, фотограф, фотографія
madmaxgr
madmaxgr
Фотографія
веселка, фонтан, веселка, фотограф, фотографія
веселка
Bdjola
Bdjola
Фотографія
радість, діти, модель, фотограф, фотографія
радість
Bdjola
Bdjola
Фотографія
, зима, місто, міський пейзаж, фотографія, фотограф
Masik
Masik
Фотографія
three, дівчина, хлопець, сходи, модель, фотографія, фотограф
three
Jabulani
Jabulani
Фотографія
Країна письменників
line
Про нас Наша команда Техпідтримка
Країна творчості JURAMAX логотип
Країна творчості JURAMAX © 2010-2024